Sunday 11 September 2022

În afară de tine însuți, nu există nimeni în cale; doar tu obstrucționezi calea

 "Nimeni nu este în calea ta,dar mintea are tendința de a arunca responsabilitatea asupra altcuiva. Mintea continuă să găsească țapi ispășitori. Și acesta este un truc al minții pentru a se salva, pentru a se proteja.

În afară de tine însuți, nu există nimeni în cale; doar tu obstrucționezi calea. Nu-i dați nume. Nu-i spuneți Iuda; nu-i spuneți Diavol, Satana, Belzebut; nimeni nu vă împiedică calea. Dar odată ce credeți că altcineva vă împiedică, sunteți ușurați. Deci nu sunteți voi, deci ce puteți face? Altcineva îți obstrucționează calea. Dar eu spun că nu există nimeni.

Oamenii religioși, așa-zișii oameni religioși, au creat întotdeauna astfel de lucruri. Au creat un diavol, așa că, ori de câte ori comiteți un păcat, diavolul este cel care v-a ispitit. Cineva se simte ușurat: Deci, până la urmă, nu sunt eu, ci diavolul. Hindușii nu vorbesc despre diavol, ei


au propria mitologie: că într-o viață anterioară ai comis fapte greșite. Această karmă te forțează să faci fapte greșite acum. Din nou sunteți ușurați - deci ce puteți face? Viața trecută nu poate fi schimbată acum...


Țineți minte, acest lucru nu vă va ajuta. Nu vă compătimiți atât de mult și nu încercați să păreți o victimă. Acesta este un truc al minții. În afară de tine, nimeni nu-ți împiedică calea. Și în afară de tine, nimeni nu te va ajuta. Așa că nu aruncați responsabilități. Asumă-ți toate responsabilitățile care există, pentru că doar prin acceptarea lor se va produce maturitatea ta."


Chandra Mohan Jain

No comments:

Post a Comment