Thursday 30 June 2022

De ce cauți atenție??


 Trăiește astfel nimeni să nu te observe.


 Nu încerca să atragi atenția asupra ta.  Încearcă să trăiești astfel încât nimeni să nu te observe.  Trăiește de parcă nu ai există.  Mișcă-te astfel așa mișcarea ta să nu fie auzită de nimeni și să nu bănuiască nimeni că ești acolo.


 Abia atunci vei ajunge la explozia numită spiritualitate.  În caz contrar, ego-ul tău va bloca întotdeauna, ca un bloc greu de piatră, posibil de explozie, din cauza factorilor din exterior.  Te va mânca din interior spre exterior.  Poate că nu ne dăm seama, dar atenția oamenilor din jurul nostru nu poate influența foarte mult starea de spirit.


 De ce cauți atenție?  Pentru că nu ești sigur de tine, nu știi cine ești, pentru că vrei să cauți sau să confirme cineva că ești important pe acest lume?  Dar de ce crezi că dacă ești observat de către alte persoane vei reuși să afli cine ești ?


 Dacă nici măcar tu nu poți ști cine ești uitându-te în oglindă, de ce crezi că vei afla cine ești uitându-te la tine prin ochii altora?  Indiferent dacă te prețuiesc sau te critică, acești ochi nu sunt altceva decât niște oglinzi, fie că sunt prietenoși, fie că sunt ostili, sunt toți doar niște oglinzi prin care nu vedem.



 Trebuie să intri înăuntru, să te cunoști mai întâi din interior


 Dacă tu crezi că eul trăiește prin atenție, atunci greșești, numai ego-ul trăiește prin atenție.  Atunci când vei înțelege care este diferența vei putea face alegerea potrivită, adică să ieși din centrul atenției.  Imediat ce ieși din el, o nouă calitate asupra clarității vieții va pătrunde în tine, o tăcere care depășește orice înțelegere.



 Tăcerea naturală spontană și fericirea vor începe să se manifeste în tine, într-un interior.  Și nu există alt în și nu există alt extaz mai frumos decât acesta.


 – Osho

No comments:

Post a Comment